A nemzetközi költöztetés kulisszatitkai

nemzetközi költöztetés
Nemzetközi költöztetés de, milyen árakon?
2020-08-25
külföldi költöztetés

Ha valaki költözésre adja a fejét, már az is nagy kihívás, de ha a külföldre történő költözés mellett dönt, akkor óriási fába vágja a fejszéjét, ugyanis a külföldre való költözést rengeteg előkészület és papírmunka előzi meg, ráadásul még a bútorainkról, háztartási gépeink és egyéb holmink kiszállításáról is gondoskodnunk kell.

Na, itt jön a képbe egy profi nemzetközi költöztetéssel foglalkozó cég, annak érdekében, hogy ne saját magunknak kelljen az egész háztartásunkat szétszedni, teherautóra pakolni és elszállítani.

Mit jelent a nemzetközi költöztetés?
Minden olyan fuvar, ami meghaladja az ötszáz kilométert, azt nemzetközi fuvarként kell definiálni. Tehát, ha Nyírbátorból Zalaegerszegre költözünk, akkor nemzetközi fuvarként fogják nekünk elszámolni, ugyanis a kivitelezés hasonló lesz az országhatáron kívülre történő költöztetéshez. Természetesen a megrendelők többsége, aki nemzetközi költöztetést vesz igénybe, általában Nyugat-Európába költözködik.

A célországok többnyire Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Franciaország és Olaszország, Kelet-Európa irányába ritkábban igényelnek költöztetést a magyar megrendelők. Magyarországról induló vagy Magyarországra érkező, sőt Európán belül bármelyik országból bármelyik országba történő költöztetésnél is igénybe lehet venni magyar költöztető céget, akik nemzetközi forgalomra szakosodtak, azok vállalni tudják ezt.

Milyen határidővel vállalnak Külföldi költöztetést a nemzetközi költöztető cégek?
Az ésszerűség határain belül bármit meg tudnak oldani. A jól előkészített költözést már hetekkel, akár egy hónappal korábban is meg kell rendelni. Természetesen, ha van szabad kapacitásuk, akkor némi felár ellenében sürgős eseteket is meg tudnak oldani. Kinek a megbízásából dolgoznak a nemzetközi költöztető cégek? Általában bárki igénybe tudja venni a nemzetközi költöztetők szolgáltatásait, magánszemélyek és cégek is ugyanúgy rendelhetnek nemzetközi költöztetést. De nemzetközi költöztetés viszonylatában legjellemzőbb a családok költöztetése.

Hogyan történik a nemzetközi költöztetés lebonyolítása?
1. Kapcsolatfelvétel a költöztető céggel, elengedhetetlen az árajánlatkérő űrlap kitöltése.

2. A cég munkatársa pár órán belül válaszol, és fontos információkat kérhet még a megrendelőtől.

3. Mivel külföldi költöztetés esetén személyes felmérés nem lehetséges, így nagyon fontos a szállítandó tárgyak összeszámolása, súlymeghatározása, mert túlsúly nem lehet a járművön, ez szabályokat sérthet, és közúti büntetéssel jár, ezt mindenképpen célszerű elkerülni.

4. Az árajánlat általában e-mailen érkezik.

5. Az ügyfélnek vissza kell igazolnia az ajánlat elfogadását.

6. Szerződéskötés, melyet általában szintén e-mailen keresztül szoktak bonyolítani.

7. Költöztetés időpontjának végső egyeztetése.

8. A költöztetés sikeres és problémamentes elvégzése

9. A költöztetés díjának kifizetése. Ez történhet készpénzzel, de akár utalással is.

Mennyibe kerül egy nemzetközi költöztetés, külföldi költöztetés?
Az nemzetközi költöztetés árak kialakításánál minél egyértelműbben kell feltüntetni az információkat az árajánlatkérő űrlapon, ugyanis ennek függvényében tudnak a költöztető cég munkatársai kalkulálni, annak érdekében, hogy senkit ne érjen meglepetés. A Külföldi költöztetési árakat befolyásolja az autó mérete, a megtett kilométer, a költöztetés időpontja, a költözés komplikáltsága, a gépkocsi személyzetének száma (sofőrök, rakodók) valamint az egyes országokban eltérő díjak.

Itt arról olvashat hogyan érdemes előkészíteni a költöztetendő dolgokat

Comments are closed.