Nemzetközi költöztetés – Bízza profikra! 

külföldi költöztetés
Nemzetközi költöztetés – Miért fontos egy profi költöztető cég?
2021-05-31
nemzetközi költöztetés
Hogyan érdemes előkészíteni a költöztetendő dolgokat költözés előtt?
2021-11-11
költöztetés Budapest

költöztetés Budapest

Nemzetközi költöztetés – Bízza profikra!

Ha valaki költöztetés felé adja a fejét, már önmagában az is egy hatalmas kihívás, de ha a nemzetközi költöztetés mellett döntünk, akkor hatalmas fába vágjuk a fejszénket, hiszen a külföldi költöztetés folyamatát számtalan előkészület és papírmunka előzi meg, továbbá még a bútorainkról, háztartási gépeink és más holmink kiszállításáról is gondoskodnunk szükséges.

Na, ebben az esetben jön a képbe egy profi nemzetközi költöztetés folyamatával foglalkozó költöztető cég, azért, hogy ne saját magunknak legyen szükséges az egész háztartásunkat szétszedni, teherautóra pakolni és elszállítani.

Nemzetközi költöztetés – Mit foglal magában?

külföldi költöztetés folyamatai közé sorolható minden olyan fuvar, amely már meghaladja az ötszáz kilométert. Ezért, ha ezt meghaladjuk, akkor nemzetközi költöztetés folyamataként fogják nekünk elszámolni, hiszen a kivitelezés hasonló lesz az országhatáron kívülre történő költöztetéshez. Azonban a megrendelők többsége, aki a nemzetközi költöztetés folyamatát veszi igénybe, a legtöbb Európába költözködik.

A leggyakoribb országok többnyire Németország, Ausztria, Svájc, Hollandia, Belgium, Franciaország és Olaszország, Kelet-Európa irányába nem annyira gyakran igényelnek külföldi költöztetés szolgáltatásokat a magyar megrendelők. Magyarország területéről induló vagy Magyarország területére érkező, továbbá Európa területén belül bármelyik országból bármelyik országba történő költöztetésnél is igénybe lehet venni magyar költöztető céget, akik a nemzetközi költöztetés folyamatára szakosodtak, azok vállalni kivitelezni ezt, mint cégünk is!

Külföldi költöztetés nemzetközi költöztető cég által – Milyen határidővel?

Az ésszerűség határait betartva szinte bármit meg tudunk oldani. A megfelelően előkészített költözés folyamatát már hetekkel, esetleg egy hónappal előre is meg szükséges már rendelni. Azonban, ha van szabad kapacitásuk, akkor egy kevés felár ellenében sürgős eseteket is meg tudunk oldani. Kinek a megbízásából dolgoznak a nemzetközi költöztető cégek? A legtöbb bárki igénybe tudja venni a nemzetközi költöztetés szolgáltatásait, magánszemélyek és cégek is egyaránt rendelhetnek nemzetközi költöztetés szolgáltatást. De nemzetközi költöztetés viszonylatában legjellemzőbb a családok költöztetése.

Nemzetközi költöztetés folyamata

Először megtörténik a kapcsolatfelvétel a költöztető céggel, szükséges lesz az árajánlatkérő űrlap kitöltése. A cég munkatársa pár óra múlva válaszolnak, és lényeges információkat kérhet még a megrendelőtől. Abból adódóan, hogy a  külföldi költöztetés folyamán személyes felmérés nem lehetséges, ezért nagyon lényeges a szállítandó tárgyak összeszámolása, súlymeghatározása, hiszen túlsúly nem lehet a járművön, ez szabályokat sérthet, és közúti büntetéssel jár, ezt mindenképpen ajánlott elkerülni. Az árajánlat a legtöbb esetben e-mailen érkezik. Az ügyfélnek vissza szükséges igazolnia az ajánlat elfogadását. Ezután következik a szerződéskötés, amelyet a legtöbb esetben szintén e-mailen keresztül szoktak bonyolítani. Majd a költöztetés időpontjának végső egyeztetése és ezt követően természetesen pedig maga a  költöztetés sikeres és problémamentes elvégzés és a költöztetés díjának kifizetése.

Nemzetközi költöztetés árak, külföldi költöztetés árak ?

Az nemzetközi költöztetés árak kialakítása során minél egyértelműbben szükséges feltüntetni az információkat az árajánlatkérő űrlapon, hiszen ezáltal tudnak a költöztető cég munkatársai kalkulálni, azért, hogy senkit ne érjen meglepetés. A külföldi költöztetés árak végkimenetelét befolyásolja az autó mérete, a megtett kilométer, a költöztetés időpontja, a költözés komplikáltsága, a gépkocsi személyzetének száma, továbbá az egyes országokban eltérő díjak.

Comments are closed.