Hogyan érdemes előkészíteni a költöztetendő dolgokat költözés előtt?

költöztetés Budapest
Nemzetközi költöztetés – Bízza profikra! 
2021-06-25
költöztetés Budapest
Olcsó költöztetés – Biztos, hogy a legjobb megoldás?
2022-02-10
nemzetközi költöztetés

nemzetközi költöztetés

Hogyan érdemes előkészíteni a költöztetendő dolgokat nemzetközi költöztetés és belföldi költöztetés előtt?

Költözni nem egyszerű dolog. Legyen az ok örömteli, vagy szükséges rossz, mindenképpen nehéz és embert próbáló. Persze könnyebb, ha önszántunkból tesszük és egy jobb környezetre cseréljük a régit, de még így is nagyon fontos, hogy alaposan felkészítsük lelkünket és dolgainkat az előttük álló tortúrára, főként nemzetközi költöztetés során!

A legjobban akkor járunk, ha a költözést költöztető szakemberre bízzuk, nemcsak azért, mert megfelelő eszközökkel és járművel rendelkezik, hanem azért is, mert gyakorlata van a nehezen mozdítható, vagy nagyon kényes, törékeny dolgokkal történő bánásmódban is.

A költöztetés a legjobb alkalom arra, hogy megszabaduljunk feleslegessé vált és már nem használatos ruháinktól, cipőinktől és egyéb dolgainktól. Gyerünk lomtalanítani!

A kinőtt, vagy megunt ruháinkat el is adhatjuk, vagy jótékony célra felajánlhatjuk, biztos akad, akinek még jó szolgálatot tesz. Ha van egy rakat gyerekkönyvünk és játékunk, de a családban minden gyerek felnőtt már, adjuk be egy közeli bölcsődébe, vagy óvodába.

Azokat a bútorokat is áruba bocsájthatjuk, amelyeket nem akarunk továbbvinni az új lakóhelyünkre. Egy költözés arra is jó, hogy kiderüljön, mennyi felesleges holmit halmoztunk fel magunk körül. Ha úgy gondoljuk, hogy könyveink egy részétől is megválnánk és nem akarunk bíbelődni az eladásukkal, bármelyik könyvtár hálásan befogadja őket.

Miután túl vagyunk a szanáláson, át kell gondolnunk, hogy hogyan tudjuk a legpraktikusabban eldobozolni a holmikat, fel kell építenünk a saját stratégiánkat. Elsősorban be kell szerezni a szükséges doboz és csomagoló anyag mennyiséget, ami nem is olyan egyszerű dolog.

Legyen egy módszer, amit követünk, például az egyik leghatékonyabb az úgynevezett színkódos rendszer. Ez azt jelenti, hogy az azonos színnel megjelölt dobozok egy helyre fognak kerülni az új lakásban, persze az is jó, ha egyszerűen ráírjuk a helyiség nevét.

Amit szét lehet szedni, szedjük szét és külön-külön csomagoljuk be, úgy kerüljön a dobozba. Különös tekintettel a törékeny dolgokra, vagy a háztartási gépekre, műszaki berendezésekre.

Ha már tudjuk előre, hogy költözni fogunk, ne halmozzunk fel a hűtőszekrényben, fagyasztóban túl sok élelmiszert, sőt igyekezzük elfogyasztani azt is, ami éppen benne van, hiszen a költözést megelőzően le kell őket olvasztani.

Nem árt, ha a költöztetés napjára előre készítünk élelmet, mert az új helyen nem biztos, hogy lesz erre rögtön lehetőségünk, viszont biztos, hogy nagyon megéhezünk majd a nagy munka során. A tisztálkodáshoz szükséges dolgainkat se keverjük el nagyon, jól fog jönni, ha hamar elő tudjuk kapni este, megfáradva.

A költöztetővel előre beszéljünk meg mindent részletesen, hogy minél kevesebb legyen a fennakadás a költöztetés során!

Ha irodaköltöztetés van soron, akkor is folyamodjunk először egy alapos szanáláshoz, hiszen az iratok egy része idővel okafogyottá válik. Célszerű évenként dobozolni a papírokat, és amire nincs szükség napi szinten, mehet is rögtön az irattárba.

Az nemzetközi költöztetés árak és belföldi költöztetés árak nem biztos, hogy egyformák vidéken és Budapesten, de mindenképpen megéri szakemberre bízni családunk vagy irodánk belföldi költöztetését. Egy hozzáértő ember segít túlélni az ilyenkor szokásos zűrzavart.

 

Nemzetközi és belföldi költöztetés kedvező árakon!

 

 

Comments are closed.