Nemzetközi költöztetés árak – miért lehet veszélyes, ha túl olcsó?

nemzetközi költöztetés
Nemzetközi költöztetés és Budapesti költöztetés előtti teendők!
2020-12-04
külföldi költöztetés
Nemzetközi költöztetés – Miért fontos egy profi költöztető cég?
2021-05-31
nemzetközi költöztetés

Ha egy megbízható, de egyben pénztárcabarát megoldást szeretne választani a nemzetközi költöztetés gyors és zökkenőmentes lebonyolításához, akkor számtalan olyan költöztető cégre fog majd rátalálni, aki a nagyon olcsó költöztetés szöveggel fogják hirdeti magukat. Ezért hát tekintsük is meg, hogy milyen lehetséges buktatói, előnyei és hátrányai lehetnek egy valóban olcsó költöztetésnek!

Az olcsó nemzetközi költöztetés árak lehetséges buktatója

Az egyik hatalmas buktatója lehet a túlságosan olcsó külföldi költöztetés áraknak, hogy első ránézésre nagyon olcsónak tűnhet az ár, és ez természetesen mindenki számára vonzó. Gyakran esnek az emberek abba a hibába, hogy az alapos utána nézés elkerülése mentén választunk költöztető céget a hirdetések megjelenése során. Ebben az esetben csupán az olcsó költöztetés árak adják a szempontot és felületesen egyeztetünk a fuvarossal. A költözés lezajlása után pedig előfordulhat , hogy meglepődünk, amikor a számlát a kezünkbe kapjuk, már ha egyáltalán kapunk számlát a költöztetés folyamatáról.. Hiszen ekkor következik ugyanis a buktató, vagyis a kialkudott költség felett a rejtett költségek ilyenkor kerülnek előtérbe.

Ilyenkor derülhet fény arra, hogy a fuvarozó plusz költséget számol fel a különböző tevékenységekért, mint például a biztosított csomagoló anyagokért, a ház előtt történő parkolási díjakért, a helyszínre való behajtási engedély díjaiért, a bútorok szétszereléséért és összeszerelésért és még sokáig sorolhatnánk. Természetesen ilyenkor az ügyfél a hibás, hiszen nem jelezte előre az elvárásait.

Az olcsó költöztetés lehetséges előnyei

Lássunk csodát, esetenként valóban lehetséges az olcsó árak mellett dolgozó költöztető cégek felderítése! Ez annak köszönhető, hogy a piaci verseny hatalmas és rengeteg, már majdnem elvérzett fuvarozó cég található a piac keresletei között. A legtöbb esetben ennek a célja a piacszerzés, vagy az adott költöztető cég jelenlegi fizetési problémáinak a megszűntetése. Ha sikeresen ki tudunk fogni egy ilyen költöztető céget, akkor elég nagy szerencsénk van. Ezután csak bízzunk abban, hogy a csapat akkor is lelkesen végzi a munkáját, ha tudja, ezen az üzleten valójában csak bukni fognak.

A túlságosan olcsó nemzetközi költöztetés hátrányai

Az első és talán legveszélyesebbnek tekinthető hátrány, az a műszakilag erősen kifogásolható szállítóeszköz használata a költöztető cég által. Rengeteg magánember rendelkezik jogosítvánnyal és ez alapján pedig azt gondolják, hogy ezzel már vállalkozást alapíthat és belekezdhet a fuvarozás és költöztetés tevékenységeibe. A legtöbb esetben ilyenkor kellő szaktudás és tőke nélkül kezdenek bele a vállalkozásba. Ilyen esetekben fordulhat elő, hogy vásárolnak egy olyan roncs teherautót, amely még éppen hogy átcsúszik a műszaki vizsgán és jóval a piaci ár alatt, a legolcsóbb külföldi költöztetés szlogenjét magukra aggatva kezdik el vállalkozásukat. Ezek az autók a legtöbb esetben persze nagyon hamar meghibásodnak, és nagyon nagy kellemetlenséget okozhatnak a megrendelők számára. Ha nem képesek majd csereautót biztosítani a lakossági költöztetés folyamata során, akkor az vagy elhúzódik vagy teljesen meghiúsul.

A következő ilyen hátrány, az egy beugrós sofőr lehet. A legtöbb kedvező iroda költöztetés árak mellett hirdető vállalkozás ugyanis a bérköltségeken szeret spórolni. A sofőr egy ilyen vállalkozás esetében pedig csak beugrós sofőr és a főállása mellett, plusz bevétel reményében végzi el végül a költöztetést. A legtöbb esetben a sofőr segít elrendezni az autón a bútorokat, csomagokat egy költöztetés folyamán. Ha a beugrós sofőr minél hamarabb szeretne már túl lenni az egész folyamaton, és minél hamarabb haza szeretne érni és kipihenni magát, akkor bizony megeshet az is, hogy a kapkodás közben nem megfelelőn fogja rögzíteni a rakományt.

Az Elefántteher csapata csak és kizárólag felkészült szakemberekből tevődik össze. Tisztában vagyunk azzal is persze, hogy nem mi vagyunk a legolcsóbb költöztetők a piacon. De ezzel párhuzamosan azt is tudjuk, hogy számunkra ez egy hivatás. Azért létezünk, hogy teljes mértékben levegyük válláról a külföldi költöztetés terhét. Csak rendszeresen karbantartott és megbízhatóan működő gépjárművekkel, profi rakodó csapattal és sofőrökkel azon vagyunk, hogy személyes tárgyai és értékei biztonságosan megérkezzenek új otthonába.

Nemzetközi költöztetés, lakossági költöztetés, iroda költöztetés és közületi költöztetés Budapesten egy megbízható csapat által!

Comments are closed.